Cultuurworkshop

Natuurlijk komen tijdens de taaltraining Duits ook culturele aspecten aan de orde. Maar misschien wilt u graag een opfriscursus Duitse zakencultuur of heeft u nieuwe medewerkers in Duitsland of wilt u Nederlandse medewerkers naar Duitsland sturen. Dan kunnen wij uw mensen optimaal voorbereiden.

Zaken doen in Duitsland vanuit Nederland

Daarvoor is een goed begrijp nodig van Duitsers en hun stijl van zaken doen. We begeleiden u bij het verbeteren van de communicatie met uw Duitse zakenpartners, bij het opzetten van Duits / Nederlandse teams binnen uw bedrijf en bij het verbeteren van de communicatie tussen uw Duitse en Nederlandse medewerkers. Ook een grondige voorbereiding op een leidinggevende functie in Duitsland is een van onze specialisaties.

Onze cultuurtrainers zijn native speakers Duits met ruime ervaring op de Duitse markt. Wij verzorgen cultuurtrainingen over omgangsvormen in het Duitse bedrijfsleven. Daarbij leveren we maatwerk op basis van uw bedrijfssituatie.

Wonen en werken in Duitsland

Als u voor langere tijd in Duitsland gaat wonen en werken spelen een aantal andere aspecten een rol. Wat zijn de gangbare gedragspatronen in Duitsland en hoe wijken die af van de culturele programmering van Nederlanders in de dagelijkse omgang? Wat is de invloed van die cultuurverschillen op de communicatie? Hoe zijn de sociale omgangsvormen?

Ook daarvoor bieden wij trainingen op maat aan die afgestemd zijn op uw behoeften en op die van uw eventuele partner. Aan de hand van een aantal do’s en dont’s worden instrumenten aangereikt om goed te kunnen omgaan met (cultureel bepaalde) aanpassingsproblemen.